Άρθρα σχετικά με: "Βασιλικός"
Ο άνηθος χρειάζεται βαθιά γλάστρα. Ο μαϊντανός θέλει συχνό πότισμα. Το κάρδαμο σε 40 μέρες από τη σπορά θα το απολαύσετε στη σαλάτα σας. Όλα αυτά συμβαίνουν στο μικρό μπαλκόνι σας, στον... Διαβάστε περισσότερα
Ο βασιλικός είναι ετήσιο ποώδες φυτό, της οικογένειας των Χειλανθών. Η ποικιλία που καλλιεργείται στην Ελλάδα είναι η «citriodora» η οποία διακρίνεται από τα μεγάλα φύλλα και το έντονο άρωμα. Για τον... Διαβάστε περισσότερα
Ο βασιλικός είναι φυτό όμορφο, αρωματικό και πολύ χρήσιμο.Χρήσιμο στην κουζίνα αφού αρωματίζει τα φαγητά μας.Χρήσιμο και στην κηπουρική, αφού ανάμεσα σε ντομάτες ή άλλα λαχανικά θα διώξει αφίδες και άλλα βλαβερά... Διαβάστε περισσότερα
Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τα αγαπημένα μας βότανα. Μαζεύετε τα βότανα πριν πέσει ο ήλιος, για να έχουν πιο έντονη γεύση. Ψιλοκόψτε σχοινόπρασο, μαϊντανό, βασιλικό, άνηθο, σκατζίκι, φινόκιο, ματζουράνα, εστραγκόν ή ρίγανη στο... Διαβάστε περισσότερα
Αυτός ο μεζές είναι πειρασμός: ολόκληρες λιαστές ντομάτες σε ένα νοστιμότατο κουρκούτι με μυρωδικά και τυρί, σερβιρισμένες με πηχτό τζατζίκι με δυόσμο (όχι αγγούρι). Η Σύρος είναι γνωστή για τις λιαστές ντομάτες, τις... Διαβάστε περισσότερα
Νόστιμο, με άρωμα βοτάνων, σπιτικό ψωμί. Υλικά: 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι240 ml νερό βρασμένο στους 46 βαθμούς Κελσίου1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια μαγιά μπύρας1 κουταλιά της... Διαβάστε περισσότερα
Τα ροφήματα με βότανα, κρύα ή ζεστά, είναι πάντα απολαυστικά, αρωματικά και με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Ας δούμε μερικές συνταγές: ΡΟΦΗΜΑ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ 2 μήλα γκόλντεν 2 ακτινίδια... Διαβάστε περισσότερα
Η συνταγή αυτή, αποτελεί μια άριστη και υγιεινή επιλογή για άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος ή επιθυμούν να προσέξουν τη διατροφή τους για λόγους υγείας. Υλικά για 4 μερίδες-4 φιλέτα από στήθος... Διαβάστε περισσότερα
Η αλήθεια είναο ότι κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια πλούσια πίτσα, ούτε μικρός ούτε μεγάλος. Το τέλειο συμπλήρωμα μιας όμορφης παρέας.Προετοιμασία: 10 λεπτά και 70 λεπτά αναμονή | Μαγείρεμα: 30... Διαβάστε περισσότερα
Καλοκαιρινό σουφλέ. Ένα σουφλέ που γίνεται πολύ γρήγορα. Συνοδέψτε το με ψητά λαχανικά ή ντοματασολάτα. Θα ξετρελαθείτε! Υλικά-600 γραμμ. μυζήθρα ανάλατη (φρέσκο ανθότυρο)-250 γραμμ. γιαούρτι (μέτριο σε λιπαρά)-3 αυγά χτυπημένα ελαφρά-150 γραμμ. τριμμένη... Διαβάστε περισσότερα
Αυτό το γνωρίζατε;
Συμβουλές για το μάζεμα της ελιάς
Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές, για το μάζεμα της ελιάς Πότε να μαζεύουμε τις ελιές.Για την καλή ποιότητα του λαδιού έχει μεγάλη σημασία...
διαβάστε αναλυτικά »
Ανθεκτικότητα φυτών
Βροχή στον κήπο και νέα φυτά
Όλοι ξέρουμε πως η βροχή μόνο ευεργετική μπορεί να είναι στα χειμωνιάτικα ζαρζαβάτια.Τί επιπτώσεις όμως μπορεί να έχει η πολλή και δυνατή...
διαβάστε αναλυτικά »
Σχεδιασμός λουλουδόκηπου
Για την καλή ανθοφορία των φυτών μας
Μπορούμε να πετύχουμε μία σημαντική βελτίωση στην ανθοφορία των φυτών μας εάν ακολουθήσουμε κάποιες συγκεκριμένες πρακτικές.Θέση του φυτού.Τα φυτά θέλουν στη συντριπτική...
διαβάστε αναλυτικά »
Αυτό το γνωρίζατε;
Φυτά και Feng Shui
Σύμφωνα με το Feng Shui, τα πανέμορφα λουλούδια, τα ζωηρά κλαδιά, η πληθώρα των φύλλων και...η μαγεία των φυσικών χρωμάτων επιδρούν έντονα...
διαβάστε αναλυτικά »
Χώροι κηπουρικής
Είδη βραχόκηπων
Οι βραχόκηποι μπορούν να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με τα φυτά, τα υλικά ή την τεχνοτροπία με την οποία είναι φτιαγμένοι.Μεσογειακός...
διαβάστε αναλυτικά »
Φυτά
Μύρισε… φυσική καθαριότητα !!!
Εύκολα και οικολογικά, διώξτε τις δυσάρεστες μυρωδιές από τον χώρο σας! Ας δούμε τί μπορούμε να κάνουμε.-Σε νερό που βράζει ρίχνω ένα...
διαβάστε αναλυτικά »
Κόψιμο και κλάδεμα
Κλάδεμα: τί πρέπει να γνωρίζουμε
Μπορείτε να αποκτήσετε τις βασικές γνώσεις για το κλάδεμα και δείτε τα φυτά σας να ανανεώνονται, να αναπτύσσονται καλύτερα και να αποκτούν...
διαβάστε αναλυτικά »
Φθινοπωρινός κήπος
Επιστροφή στον κήπο μας
Στις αρχές του Σεπτέμβρη, τα περισσότερα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο και οι περισσότεροι ενήλικες επιστρέφουν στη δουλειά - η "κανονική" ζωή επιστρέφει....
διαβάστε αναλυτικά »