LEADER: ευκαιρία επενδύσεων μέσω της δεύτερης πρόσκλησης του προγράμματος

Με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσω της διαφοροποίησης της τοπικής οικονομίας, την Προστασία – ανάδειξη του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών δημοσιοποιήθηκε και η δεύτερη προκήρυξη του Προγράμματος LEADER προϋπολογισμού 7,5 εκ. ευρώ εκ των οποίων 4 εκ. ευρώ δημόσια δαπάνη. Αναμένεται να υλοποιηθούν 30 περίπου επενδύσεις που θα αφορούν τον αγροτουρισμό, την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και έργα δημόσιας παρέμβασης.

Στην πρώτη προκήρυξη εντάχθηκαν 17 επενδύσεις που έχουν συμβασιοποιηθεί, ενώ από την δεύτερη φάση αναμένεται να προκηρυχτούν οι 26 από τις 28 δράσεις.

Όπως τόνισε η συντονίστρια του προγράμματος LEADER κ. Ζωή Γκερεχτέ, έχει ζητηθεί από το υπουργείο και εγκρίθηκε η απλοποίηση των διαδικασιών , ενώ έχει εξασφαλιστεί και πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 440.000 ευρώ που θα κατανεμηθούν στις δράσεις μεταποίησης προϊόντων.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η 28 Φεβρουαρίου 2013. Από την πλευρά του ο Διευθυντής Προγραμμάτων της ΑΝΚΟ κ. Τάσος Σιδηρόπουλος ο οποίος τόνισε ότι το πρόγραμμα μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη της περιοχής με επίκεντρο την απασχόληση και ανακοίνωσε ότι από τις αρχές της επόμενης χρονιάς θα ξεκινήσουν κατά τόπους ενημερώσεις. Πληροφορίες παρέχονται και στο www.ankoleader.gr.

Πηγή:paseges

Share:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Άγρια χόρτα της Ελλάδας: ποιά είναι φαγώσιμα;

Άγρια χόρτα της Ελλάδας: ποιά είναι φαγώσιμα;

Άνοιξη, αλλεργίες και κατοικίδια

Άνοιξη, αλλεργίες και κατοικίδια

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια