Χιλιάδες τόνοι τσιπούρα και λαβράκι παράγονται ετησίως στη Θεσπρωτία

Έως και 10.000 τόνοι τσιπούρα και λαβράκι και 2.000 τόνοι από νέα είδη παράγονται στη Θεσπρωτία από τους οποίους εξάγεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό! Τα λεγόμενα μεσογειακά νέα είδη είναι: φαγκρί, μυλοκόπι, συναγρίδα, σαργός, λιθρίνι. Εξαγωγές από τη Θεσπρωτία γίνονται στην Ιταλία, αλλά και σε Ισπανία, Γαλλία και Ρωσία.

Στην περιοχή δραστηριοποιούνται 27 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, 1 ιχθυογεννητικός σταθμός και 1 σταθμός προπάχυνσης. Από τους 1.500 τόνους παραγωγής αρχικά, σήμερα οι τόνοι έχουν φτάσει τους 12.000, με προοπτική την επόμενη τετραετία να διπλασιαστούν.



Το διαβάσαμε στο: tro-ma-ktiko.gr

Share:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

Σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Θέλεις βοήθεια για να χάσεις βάρος; Εποχιακά φρούτα και λαχανικά

Θέλεις βοήθεια για να χάσεις βάρος; Εποχιακά φρούτα και λαχανικά

Φυσικοί τρόποι για να προστατευτούμε από τις αλλεργίες της άνοιξης

Φυσικοί τρόποι για να προστατευτούμε από τις αλλεργίες της άνοιξης

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα