Από τους Τεχνολόγους Γεωπόνους του ΤΕΙ Ηπείρου "Πράσινο» χοιρινό κρέας"

«Το πράσινο χοιρινό - Green Pork», το κρέας με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, είναι το αποτέλεσμα ενός καινοτόμου ερευνητικού έργου που υλοποιήθηκε από το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου με γνωστή βιομηχανία.

Οι ερευνητικές μέθοδοι, για την παραγωγή «πράσινου» χοιρινού κρέατος και τα τελικά αποτελέσματα του έργου, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου της 'Αρτας στις 7 το απόγευμα.

Το έργο, αποτελεί πρότυπο συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΙ Ηπείρου, ΑΕΙ της Ελλάδας και Πανεπιστημίων της Κίνας, όπως και της Ελληνικής Βιομηχανίας Κρέατος, για την ανάδειξη και διακριτή παραγωγή του Ελληνικού χοιρινού κρέατος και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και την Γενική Γραμματεία Έρευνας Τεχνολογίας.

Στην σχετική ανακοίνωση του ΤΕΙ Ηπείρου, σημειώνεται πως η έννοια των ειδικών ποιοτικών παραμέτρων, της χρήσης πρωτεϊνικών διατροφικών πηγών από τη χώρα του προτύπου παραγωγής, αλλά και της μεθοδολογίας, μπορεί να οδηγήσει το εθνικό αυτό πρότυπο σε Ευρωπαϊκή στρατηγική.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου είναι ο Καθηγητής του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων Γιάννης Σκούφος.

 


Το διαβάσαμε στο: Skai.gr

Share:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Φυσικό αντιηλιακό λάδι

Φυσικό αντιηλιακό λάδι

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Πώς θα δημιουργήσω έναν κήπο φιλικό για τα πουλιά;

Πώς θα δημιουργήσω έναν κήπο φιλικό για τα πουλιά;

Φυτά που αντέχουν στην ξηρασία

Φυτά που αντέχουν στην ξηρασία