Το 47% της τσιπούρας και του λαβρακιού καταναλώνονται στη Γερμανία

Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια είχε την τιμητική της στη διεθνή έκθεση τροφίμων Anuga 2015, στην οποία η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα και πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία 10-14 Οκτωβρίου 2015, καθώς αποτελεί τον πρώτο εξαγωγικό κλάδο ζωικών τροφίμων στη Γερμανία και το δεύτερο εξαγωγικό κλάδο αγροτικών προϊόντων, μετά τα φρούτα και τα λαχανικά.

Σε σχετική ανακοίνωση, στις 19 Οκτωβρίου, τονίζεται ότι ιδιαίτερη αναφορά στο ελληνικό ψάρι έκανε και ο Γερμανός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κρίστιαν Σμίντ, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία για ενίσχυση της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η Γερμανία, αν και αποτελεί μια σχετικά μικρή αγορά για το ελληνικό ψάρι, έχει σημαντική προοπτική ανάπτυξης, καθώς παρατηρείται διαρκώς αύξηση στην κατανάλωση τσιπούρας και λαβρακιού. Η Ελλάδα κατέχει σήμερα μερίδιο που αντιστοιχεί στο 47% της συνολικής κατανάλωσης αυτών των ψαριών και το 2014 εξήγαγε σχεδόν 3.000 τόνους αξίας περίπου 15 εκατ. ευρώ.

 

 

Το διαβάσαμε στο paseges.gr

Share:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα