Αυτό το γνωρίζατε;
Από τον OHE: Ανησυχητική η κατάσταση για τα ψάρια της Μεσογείου
Η κατανάλωση ψαριών σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 20 κιλά ανά άτομο ανά χρόνο, ωστόσο μεγάλο μέρος των ιχθυαποθεμάτων αλιεύεται σε μη βιώσιμα επίπεδα, και το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο, αναφέρει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.
Η αύξηση στην κατανάλωση είναι καλή είδηση, δεδομένου ότι τα ψάρια είναι άριστη πηγή πρωτεϊνών. Επιπλέον, τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας απαιτούν πολύ λιγότερη τροφή για την παραγωγή ενός κιλού κρέατος σε σχέση άλλα εκτρεφόμενα ζώα όπως οι χοίροι και τα βοοειδή.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του FAO, σχεδόν η μισή ποσότητα ψαριών που καταναλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο προέρχεται πλέον από ιχθυοκαλλιέργειες: η παγκόσμια παραγωγή αυξήθηκε το 2014 στους 73,8 εκατομμύρια τόνους, με το ήμισυ της ποσότητας αυτής να αντιστοιχεί σε είδη που δεν χρειάζονται παροχή επιπλέον τροφής, όπως για παράδειγμα τα όστρακα και τα γατόψαρα του γλυκού νερού.
Το διαβάσαμε στο: In.gr