Χρησιμοποιήστε καφέ για λίπασμα…

    Μοιραστείτε το:

Η αλήθεια είναι ότι το κατακάθι του καφέ είναι πλούσιο σε άζωτο ενώ περιέχει και ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και άλλα μεταλλικά στοιχεία που ενισχύουν την ανάπτυξη των φυτών. Επιπλέον έχει αποδειχτεί ότι το κατακάθι του καφέ, όταν κομποστοποιηθεί μαζί με τα άλλα υπολείμματα, βελτιώνει και τη δομή του εδάφους. Στην πράξη όμως, πολλές φορές ρίχνοντας γύρω από τις ρίζες των φυτών κατακάθια καφέ, μετά από λίγο καιρό τα φυτά στρεσάρονται και κιτρινίζουν. Ο λόγος είναι η αυξημένη δόση του καφέ!

Το κατακάθι του καφέ, όπως και η στάχτη, αυξάνει την οξύτητα του εδάφους με αποτέλεσμα πολλά από τα φυτά να μην μπορούν να αναπτυχθούν φυσιολογικά. Πολλές φορές το κατακάθι είναι αρκετά όξινο ακόμα και για τα οξύφιλα φυτά! (γαρδένιες, ορτανσίες, καμέλιες, αζαλέες). Συνεπώς τα κατακάθια του καφέ πρέπει να προστίθενται στο χώμα των φυτών σε μικρές ποσότητες, οι οποίες συνήθως δεν είναι αρκετές ώστε να αποτελέσει το κατακάθι λίπανση για τα φυτά. Ίσως πιο ωφέλιμη θα ήταν η προσθήκη του καφέ στο μείγμα κομποστοποίησης.

 

 

Το διαβάσαμε στο gardenguide.gr












Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.