Μελιτζάνες σε ροδέλες, με κόκκινη σάλτσα και πατάτες στο φούρνο, πασπαλισμένες με φέτα και ψιλοκομμένο βασιλικό για 6 άτομα μόλις με 9 ευρώ.
Τι θα χρειαστούμε
-
6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
-
4 πατάτες
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη (με το χυμό της)
-
Κανέλλα
-
Λάδι
-
Βασιλικό φρέσκο
-
Ρίγανη
-
Λίγη φέτα (για τη διακόσμηση)
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
-
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις αφήνουμε με λίγο αλάτι να ξεπικρίσουν
-
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια
-
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε ένα ταψί
-
Προσθέτουμε λάδι και μεταφέρουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο [220 βαθμούς] για περίπου μισή ώρα
-
Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο λάδι
-
Προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, το πιπέρι, το αλάτι και τη ρίγανη και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση
-
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ταψί με τις μελιτζάνες και το ξανατοποθετούμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά ακόμη
-
Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγη φέτα και βασιλικό
Tipς
-
Εάν σας αρέσουν οι γλυκιές μελιτζάνες προτιμήστε τις τσακώνικες
-
Στον συγκεκριμένο φούρνο χρησιμοποιούμε αέρα στους 220 βαθμούς C, συνεχώς ενώ φροντίζουμε να υπάρχουν αρκετά υγρά στο ταψί. Είναι αλήθεια πως ο αέρας ξεραίνει το φαγητό γι΄αυτό και δοκιμάζουμε συχνά και εάν χρειαστεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Κάθε φούρνος έχει το δικό του τρόπο και γιαυτό θα πρέπει να προσαρμόζουμε τη συνταγή στις προδιαγραφές των υλικών και μέσων που διαθέτουμε.
Πηγή: pathfinder.gr