Καλοκαιρινό πιάτο

    Μοιραστείτε το:

Νόστιμο, ελαφρύ καλοκαιρινό πιάτο.

Υλικά:
-1 χοντρή ροδέλα κρεμμυδιού
-3-4 κλωναράκια μαϊντανό
-1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 φλιτζάνι φακές

για τη σάλτσα:
-2 κουταλιές ελαιόλαδο
-3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
-2 κουταλάκια μουστάρδα

Εκτέλεση:
1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα με αρκετό νερό που βράζει ρίχνουμε τη ροδέλα κρεμμυδιού, τα κλωναράκια μαϊντανού και τη μία σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε τις φακές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 25΄. Προσέχουμε να παραμείνουν τρυφερές. Τις στραγγίζουμε και πετάμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και τη μία σκελίδα σκόρδο που μας έχει μείνει. Φροντίζουμε το μείγμα απλώς να ζεσταθεί, όχι να βράσει.
3. Τοποθετούμε τις χλιαρές φακές σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό και τη βινεγκρέτ. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
 
 

Πηγή: Από το βιβλίο "Χορτομανία" της Νταϊάνα Κοχυλά και starwalkers

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.