Νόστιμο, καλοκαιρινό φαγητό, τα φασολάκια λαδερά
Υλικά:
800 γρ. φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα
150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 μικρές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
675 γρ. φρέσκες ντομάτες ή 400 γραμ ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
2/3 του φλιτζανιού ζεστό νερό
3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Αν τα φασολάκια είναι πολύ μακριά, κόψτε τα στη μέση. Ρίξτε τα σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Σοτάρετε το κρεμμύδι, κατόπιν ρίξτε το σκόρδο, κι όταν αρχίσει να μυρίζει, ρίξτε και τις πατάτες. Προσθέστε τις ντομάτες, το ζεστό νερό κι αφήστε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά. Αφού πλύνετε τα φασολάκια με άφθονο νερό, ρίξτε τα κι αυτά στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάστε και σιγοβράστε το φαγητό για 30 λεπτά. Ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και, αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φασολάκια. Σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται από φέτα.
Πηγή: koiliodoylos