vegan και νηστίσιμα
Σπανακόρυζο με λεμόνι
Η κλασική ελληνική συνταγή για σπανακόρυζο με λεμόνι. Ένα πολύ υγιεινό πιάτο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, ιδανικό για παιδιά αλλά και για ενήλικες.
Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1 & 1/3 κούπας ρύζι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμό από ένα λεμόνι
1/3 κούπας άνηθο
Αλάτι-Πιπέρι
Σερβίρεις : 4 μερίδες
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο
Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε νερό να σκεπάσει το σπανάκι
Βράζουμε για 15 λεπτά
Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει χωρίς να ανακατέψουμε
Αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά
Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι
Προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε
Βράζουμε για ακόμα 5-7 λεπτά
Το σπανακόρυζο με λεμόνι είναι έτοιμο!
Tips
Σερβίρεται με φέτα
Μπορείς να προσθέσεις μαϊντανό
Το διαβάσαμε στο nostimada.gr