vegan και νηστίσιμα
Ρεβίθια στο φούρνο
Συνταγή για νόστιμα και νηστίσιμα ρεβίθια στον φούρνο με λαχανικά
Υλικά: 500γρ. ρεβίθια, 120ml λάδι, 2-3 κρεμμύδια κομμένα σε καρέ, 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε καρέ, 2 καρότα κομμένα σε καρέ, ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού, 1 ματσάκι σέλερι κομμένο, ½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι, ½ κουταλάκι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση: Αφήνετε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Τα βράζετε για περίπου δύο ώρες και τα στραγγίζετε. Τσιγαρίζετε τα λαχανικά και προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού. Βάζετε τα ρεβίθια σε ένα πήλινο σκεύος και περιχύνετε από πάνω τα λαχανικά με το ζωμό τους. Προσθέτετε το αλατοπίπερο και το λεμόνι και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 45 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.
Πηγή: www.in2life.gr