Σούπες
Ρεβύθια σούπα με δενδρολίβανο
Πολίτικη συνταγή τα ρεβύθια σούπα με δενδρολίβανο Μια ωραία παραλλαγή για να κάνουμε αυτό το καθημερινό αλλά πολύ υγιεινό πιάτο πιο ελκυστικό!
Υλικά για 4 μερίδες
•250 γρ. Ρεβύθια
•2 λίτρα νερό
•1/2 κούπα Ελαιόλαδο
•1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•1 μεγάλη σκελίδα Σκόρδο πολτοποιημένη
•Δενδρολίβανο
•Αλάτι
•Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
•Χυμός 1 Λεμονιού
•2 κ.σ. Αλεύρι
Εκτέλεση :
1. Βάζουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό για 24 ώρες.
2. Σε χύτρα προσθέτουμε το νερό και τα ρεβύθια να βράσουν. Αφαιρούμε τον αφρό που θα σχηματιστεί
3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο
4. Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 30 λεπτά
5. Ανοίγουμε τη χύτρα, προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το αλεύρι διαλυμένο στο χυμό λεμονιού. Βράζουμε για άλλα 10 περίπου λεπτά έως ότου χυλώσει η σούπα
6. Σερβίρουμε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο ελαιόλαδο
Πηγή:www.filenades.gr