
Μια νοστιμότατη μανιταρόσουπα, με γεύση κρέμας γάλακτος.
Υλικά:
-250γρ. μανιτάρια
-4 κουτ. σούπας βούτυρο
-5 κουτ. σούπας αλεύρι
-1 κρεμμύδι
-100γρ κρέμα γάλακτος
-6 φλυτζάνια ζεστός ζωμός κότας
-χυμός 1/2 λεμονιού
-πάπρικα
-αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
-Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
-Καίμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
-Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθεί.
-Προσθέτουμε τα καθαρισμένα μανιτάρια, ρίχνουμε το αλατοπίπερο τα υπόλοιπα μυρωδικά και τον χυμό λεμονιού και ανακατέβουμε καλά. Τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου.
-Ρίχνουμε το αλεύρι , ανακατέβουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
-Ρίχνουμε το ζωμό και τη κρέμα γάλακτος και βράζουμε τη σούπα.
-Αφού ετοιμαστεί η σούπα (μετά από 15 λεπτά περίπου) την αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμη. Αν θέλουμε την περνάμε λίγη - λίγη από το μπλέντερ για να γίνει κρέμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με κρουτόν σκόρδου, ταιριάζουν πολύ.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Διαβάστε επίσης μία ακόμη συνταγή για Μανιταρόσουπα
Πηγή: sintagespareas