Μια πλήρη, ελαφριά και συνάμα πολύ θρεπτική σούπα με βελούδινη υφή.
Υλικά για 4 άτομα
-
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
-
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (περίπου 1 φλιτζάνι)
-
1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε λωρίδες
-
2 φλιτζάνια κομμάτια μαγειρεμένο κοτόπουλο
-
2 κ. γλυκού αλάτι
-
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1 ματσάκι κάρδαμο (περίπου 5 φλιτζάνια)
Εκτέλεση:
1. Σωτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το λάχανο, το κοτόπουλο, το αλάτι, το πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σκεπάστε την κατσαρόλα. Σιγοβράστε μέχρι το κουνουπίδι να γίνει πολύ μαλακό, για 15 περίπου λεπτά. Απομακρύνετε από την εστία, προσθέστε το κάρδαμο και ανακατέψτε καλά.
2. Δουλεύοντας σιγά σιγά, τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μπλέντερ γεμίζοντας το μέχρι τη μέση κάθε φορά. Γυρίστε τη σούπα στην κατσαρόλα και σκεπάστε για να παραμείνει ζεστή. Για να σερβίρετε χωρίστε σε 4 μερίδες στολίστε με φυλλαράκια κάρδαμου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Η συγκεκριμένη σούπα είναι πλήρης, ελαφριά και συνάμα πολύ θρεπτική, αφού τα υλικά της είναι πλούσια σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά.
Πιο συγκεκριμένα, το κοτόπουλο αποτελεί μια καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό με περιττές ποσότητες κορεσμένου λίπους.
Το κουνουπίδι αποτελεί μια άριστη τροφή. Πολλά από τα φυτοσυστατικά που περιέχει δρουν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά κατά του καρκίνου. Επιπλέον, αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, της γνωστής σε όλους αντιοξειδωτικής βιταμίνης, που αποτελεί σύμμαχο του οργανισμού μας την περίοδο του χειμώνα όταν η άμυνά του πέφτει. Από την άλλη πλευρά το κάρδαμο, εκτός από βιταμίνη C περιέχει σίδηρο, ασβέστιο και ιώδιο και είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες. Η βελούδινη υφή της και η υψηλή περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά καθιστούν τη συγκεκριμένη σούπα μια άριστη επιλογή για την εποχή που το κρυολόγημα είναι πολύ συχνό και ο οργανισμός μας χρειάζεται μια γευστική τόνωση περισσότερο από ποτέ.
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: eatwell.gr