Μανιταρόσουπα

    Μοιραστείτε το:

Νόστιμη και πολύ εύκολη μανιταρόσουπα για τις κρύες μέρες!

Υλικά για 10 άτομα
    1 κιλό ασπρομανίταρα, κομμένα στα 4
    4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
    4 κλωναράκια σέλινου, κομμένα σε μικρά κομμάτια
    2 κρεμμύδια, ξερά, κομμένα σε φέτες
    4 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
    50 ml λευκό ξηρό κρασί
    χυμός από 2 λάιμ (μοσχολέμονα)
    800 ml ζωμό κότας (σπιτικό ή ψυγείου, ή από βιολογικό κύβο)
    6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
    8 αραβικές πίτες, σε κομματάκια
    αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία: 20ʹ μαγείρεμα: 35ʹ

Εκτέλεση
    Σε βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά όλα τα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά.
    Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
    Πολτοποιούμε με προσοχή τα λαχανικά με το ζουμί τους στο μπλέντερ.
    Ρίχνουμε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό του λάιμ.
    Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    Σερβίρουμε με αραβικές πιτούλες που έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο και πασπαλίσει με λίγο αλάτι και ρίγανη, ψημένες σε προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά.


Το διαβάσαμε στο mommy.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.