Κοτόσουπα

    Μοιραστείτε το:

Νόστιμη και εύκολη κοτόσουπα.

 Υλικά
2 κ.σ. βούτυρ
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 πράσο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
200g πατάτες
4 στήθη κοτόπουλου
750ml ζωμό κοτόπουλου
70ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ξινόχορτο, ψιλοκομμένο

Μερίδες: 4-6 Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος! 20 λεπτά

Μέθοδος

    Αφαιρέστε τα κόκαλα και την πέτσα από το στήθος του κοτόπουλου.
    Προσαρμόστε τον χοντρό δίσκο κοπής του Πολυμίξερ.
    Τεμαχίστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το πράσο, βγάλτε τα από το μπολ και κρατήστε τα στην άκρη.
    Τεμχίστε τις πατάτες στο Πολυμίξερ.
    Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
    Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
    Προσθέστε τις πατάτες, το κοτόπουλο, τα μυρωδικά και τον ζωμό στην κατσαρόλα.
    Αφήστε την σούπα να σιγοβράσει και μαγειρέψτε σιγά-σιγά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
    Βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
    Αφαιρέστε λίγο από το κρέας και κόψτε το σε ένα μικρό κύβο.
    Σε μερίδες βάλτε την σούπα στο μπλέντερ και χτυπήστε την μέχρι να γίνει πουρές.
    Προσθέστε το κομμένο κοτόπουλο μέσα στην σούπα που έχει πια υφή πουρέ.
    Ζεστάνετε ξανά και σερβίρετε με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και ψιλοκομμένο ξινόχορτο.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!

 

Το διαβάσαμε στο .kenwoodworld.com

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.