Μια νόστιμη σούπα.....φάρμακο από την Ήπειρο.
Τι θα χρειαστείς
500 γρ.τρυφερές τσουκνίδες
4 μεγάλα ποτήρια νερό
Μισό ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
Αλάτι
Πως θα την φτιάξεις
Πλύνε καλά τις τσουκνίδες. Σε μια κατσαρόλα ρίξε το νερό και το αλάτι και βάλτα να βράσουν.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός ρίξε τις τσουκνίδες και βράστες μέχρι να μαλακώσουν.
Μετά στράγγισέ τες (το νερό το κρατάς και αν δεν είναι 4 ποτήρια πρόσθεσε λίγο κρύο) και πολτοποίησέ τες στο μπλέντερ.
Ρίξε τις λιωμένες τσουκνίδες στην κατσαρόλα και από πάνω ρίξε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια να μην σβολιάσει.
Μετά πρόσθεσε το νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας πάντα. Όταν ρίξεις όλο το νερό αφήνεις να βράσει ένα τέταρτο περίπου μέχρι να δέσει η σούπα. Μετά είναι έτοιμη να την απολαύσεις ζεστή ζεστή.
Την τσουκνιδόσουπα αυτή την φτιάχνουν οι παλιές Ηπειρώτισσες νοικοκυρές την καθαρή Δευτέρα και τη Μεγάλη Παρασκευή.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή:http://nostrum.hostei.com