Εύκολο και νόστιμο σνακ για όλους το αλμυρό κέικ
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (τύπου ένταμ)
6-8 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν
1 πράσινη πιπεριά
3 αβγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
140 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. γάλα 1,5% λιπαρά
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι πάπρικα
Χρόνος προετοιμασίας: 15’. Μερίδες: 12
Εκτέλεση
Βάζετε λαδόκολλα σε μια ορθογώνια φόρμα 30×12 εκ. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180⁰C (170 βαθμούς με αέρα). Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα αλλαντικά και την πιπεριά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αβγά, το γιαούρτι, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάτε με το μίξερ απλά να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε το τριμμένο τυρί, τα αλλαντικά και τις πιπεριές. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και στη συνέχεια το αλεύρι σιγά-σιγά, έχοντας το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Μπορεί στην αρχή το μείγμα να σας φανεί αρκετά σφιχτό, αλλά όσο το δουλεύετε με το μίξερ, σταδιακά θα ομογενοποιηθεί. Βάζετε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνετε για 50-60 λεπτά. Στα 50’ ελέγχετε με μαχαίρι κι, αν βγαίνει καθαρό, είναι έτοιμο –ωστόσο στους περισσότερους φούρνους χρειάζονται 60’. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει καλά και μετά το ξεφορμάρετε.
Tip: Χρησιμοποιήστε στο μείγμα αλλαντικά και τυριά της επιλογής σας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Το διαβάσαμε στο .etsiapla.gr