Ψάρι για την Κυριακή των Βαϊων: Συνταγή Μπουρδέτο

    Μοιραστείτε το:

Σήμερα είναι η Κυριακή της Μεγάλης Εβδομάδας, η τελευταία μέρα της Σαρακοστής. «Μετά Βαΐων και κλάδων» έγινε η υποδοχή του Χριστού στα Ιεροσόλυμα.
Την Κυριακή των Βαΐων συνηθίζουμε να τρώμε ψάρι. Ας δούμε μία εύκολη και νόστιμη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ
-1.5 κιλό φρέσκος μπακαλιάρος
-1 ποτήρι του νερού λάδι
-2 φλυτζάνια  χοντροκομμένο κρεμμύδι
-1/3 φλυτζάνι χυμό λεμονιού
-1 φλυτζάνι νερό
-αλάτι - φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώστε τον μπακαλιάρο. Σε μια ρηχή αλλά ευρύχωρη κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και προσθέστε τα κρεμμύδια. Χαμηλώστε τη φωτιά και σωτάρετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τη μισή ποσότητα από το χυμό του λεμονιού. Προσθέστε μισό φλυτζάνι νερό και σιγοβράστε τα κρεμμύδια για άλλα 15 λεπτά μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά. Τοποθετείστε τον μπακαλιάρο στην κατσαρόλα, πάνω από τη στρώση των κρεμμυδιών. Προσθέστε το υπόλοιπο λεμόνι και νερό και σιγοβράστε για 25 περίπου λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι. Η σάλτσα που θα γίνει από τα κρεμμύδια και τη ζελατίνη του ψαριού θα σας εντυπωσιάσει με την πυκνότητα της. Σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Πηγή: www.madata.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα