Συνταγές εποχής και εορταστικές
Μενού για τον Δεκαπενταύγουστο
Δεν είναι πάντα εύκολο να σκεφτείς την κουζίνα και τις μαγειρικές το Δεκαπενταύγουστο. η μεγάλη γιορτή συμπίπτει με τη μεγάλη φυγή για τις διακοπές, η διάθεση δείχνει προς τη νωχέλεια και την ξεκούραση και όχι την επιμέλεια και τον κόπο, έστω κι αν είναι προς τιμήν της γαστρονομίας. Πάντως το γεγονός της μεγάλης γιορτής παραμένει, οι Μαρίες οι Παναγιώτηδες και οι Δέσποινες γιορτάζουν, οι φίλοι και οι παρέες συναντιούνται και τα εξοχικά σπίτια γεμίζουν κόσμο.Πολλοί από εμάς δεν θα έχουμε αργία στην κουζίνα μας, αλλά θα επιλέξουμε να στρώσουμε τραπέζι για αγαπημένο κόσμο.
Η κεντρική ιδέα, λοιπόν, είναι ένα μενού με επίκεντρο το κρέας όπως επιτάσσει η παράδοση. Αν γίνει στο φούρνο, κερδίζουμε χρόνο και ανταποκρινόμαστε και στα αταβιστικά αντανακλαστικά της ελληνικής μας γεύσης. Κατά τα λοιπά, μια περίεργη σαλατούλα, ένα εύκολο ορεκτικό, ένα φρουτένιο επιδόρπιο, συνδυάζουν το δοξαστικό ύφος της μέρας με την ανάγκη για όσο το δυνατό λιγότερο χρόνο και επίβλεψη στις κατσαρόλες και τα ταψιά. Το μενού που σας προτείνουμε πιστεύουμε ότι θα ευχαριστήσει τους καλεσμένους σας και θα σας αφήσει αρκετό χρόνο για να απολαύσετε την παρέα τους
Ας δούμε μερικές νόστιμες και εύκολες συνταγές
Για κυρίως πιάτο:
Μοσχάρι ψητό κατσαρόλας
Μοσχάρι με κεφαλοτύρι και πιπεριές
Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ
Και συνταγές για νόστιμες καλοκαιρινές σαλάτες
Να περνάτε όμορφα, και του χρόνου!!