Η Βασιλόπιτα της Σμύρνης

    Μοιραστείτε το:

Παραδοσιακή και πολύ νόστιμη Βασιλόπιτα

Υλικά συνταγής
650-750γρ.αλεύρι
175γρ.ζάχαρη άχνη
150γρ.βούτυρο νωπό
125γρ.κρέμα γάλακτος ή γάλα
3-4 αυγά
2 πρέζες αλάτι
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
1 ταψί στρογγυλό 34-36εκ.διάμετρο
1 νόμισμα τυλιγμένο
1 λαδόκολλα

Αρώματα:ξύσμα 1/2 λεμονιού,ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού,1 κουτ.γλυκού μαστίχα τριμμένη ή ποτηράκι λικέρ μαστίχας

Γαρνιτούρα:λίγο σουσάμι,μερικά αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύετε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5΄-8΄,προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα και λίγο-λίγο την κρέμα και τα αρώματα.Ρίχνετε μέσα το αλεύρι και ανακατεύετε ελαφρά.Ντύνετε το ταψί με τη λαδόκολλα,ρίχνετε μέσα το μίγμα,τη στρώνετε και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα και το σουσάμι και βάζετε το νόμισμα.Ψήνετε σε φούρνο,στους 160οC,για 35΄-45΄.

Την κόβετε στο ρεβεγιόν. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Το διαβάσαμε στο laike.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Καθαρή Δευτέρα: γιατί πετάμε χαρταετό;

Καθαρή Δευτέρα: γιατί πετάμε χαρταετό;

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα