Γιορτινή, νόστιμη και πολύ εύκολη η κοτοσαλάτα με ρόδια
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό βρασμένο κοτόπουλο στήθος
- 150 γρ. κουκουνάρι
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα και ζεματισμένα
- 4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 10 γρ. ζάχαρη σκούρα
- 20 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού μαγιονέζα
- 2 ρόδια καθαρισμένα
- 2 κ.σ. λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Κόβουμε σε πολύ μικρά λωρίδες το στήθος από το κοτόπουλο , το αναμιγνύουμε με το ζεματισμένο σέλερι και αλατοπιπερώνουμε.
2. Σε βαθύ τηγάνι με λίγο νερό ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.
3. Αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα με την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.
4. Σε μπολάκια ή μεγάλα ποτήρια στρώνουμε μια λεπτή στρώση μαγιονέζα. Από πάνω βάζουμε λίγα κομματάκια κοτόπουλου με σέλερι, συνεχίζουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, απλώνουμε λίγα κουκουνάρια (αν θέλουμε τα καβουρδίζουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι), βάζουμε ξανά κοτόπουλο και τελειώνουμε με ρόδια.
από τον Chef ΜΙΛΤΟ ΚΑΡΟΥΜΠΑ Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Πηγή:.top7news.