Σπιτικά Fish and chips

    Μοιραστείτε το:

Νόστιμα, σπιτικά Fish and chips, για μικρούς και μεγάλους

Παίρνουμε ένα φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο και το στραγγίζουμε καλά. Περιχύνουμε με το χυμό από ένα λεμόνι ή λάιμ και πασπαλίζουμε με άσπρο πιπέρι.
Το αφήνουμε για 15' και στη συνέχεια το περνάμε από αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο για 8 λεπτά. Το βγάζουμε τοποθετώντας το σε απορροφητικό χαρτί.
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις καθαρίζουμε.
Τις βάζουμε σε παγωμένο νερό με χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε εκεί για 1 ώρα (tip: αυτή την περίοδο έχει εξαιρετικές λευκές πατάτες από τον Πολύμυλο Κοζάνης).
Στη συνέχεια τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες (chips) και τις τηγανίζουμε για 3'-5'.
Ανακατεύουμε γιαούρτι με λίγες σταγόνες λεμονιού και καυτερή πάπρικα ή αν αντέχουμε με πιπέρι καγιέν.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

 

Το διαβάσαμε στο .news.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα