Θαλασσινά
Λαβράκι στη σχάρα
Η πλούσια γεύση του λαβρακιού, ακόμα πιο πλούσια χάρη στη γέμιση. Λαβράκι γεμιστό στη σχάρα
Υλικά:
3 μέτρια λαβράκια
2 κ. σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο
1 ψιλοκομμένο μικρό βολβό φινόκιο
1 κ. γ. φρέσκο βούτυρο
4 κ. σ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
3 κ. σ. γάλα
Αλάτι, Πιπέρι
3-4 κλαδάκια δεντρολίβανο
Ξεκινάμε!
Αφού πλύνεις καλά τα λαβράκια και τα αφήσεις να στραγγίσουν, αλατοπιπέρωσέ τα και τα βάλ' τα κατά μέρος.
Ανάμειξε σε ένα μπολ την ψίχα του ψωμιού, το βούτυρο, το φινόκιο, το γάλα, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, διόρθωσε τη γεύση με λίγο αλάτι και πιπέρι, και γέμισε με αυτό το μυρωδάτο μείγμα τις κοιλιές των ψαριών, δένοντάς τα γύρω-γύρω απαλά με σπάγκο κουζίνας.
Ακούμπησε τα γεμιστά λαβράκια στη σχάρα, αφού πρώτα τη λαδώσεις, και βάλ' τα στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου στους 180°C για 10 λεπτά από κάθε μεριά. Μετά ανασήκωσε τα γεμιστά λαβράκια, ακούμπησε πάνω στη σχάρα τα κλαδάκια δεντρολίβανου, ψήσε για 3 λεπτά ακόμα από κάθε πλευρά
και... καλή όρεξη!
Πηγή:cookoo.gr