Σαλάτες
Φασολάκια σαλάτα, με φέτα και δυόσμο
Πόσο τακτικά φτιάχνουμε τα φρέσκα φασολάκια με τρόπο που να διαφέρει από τον παραδοσιακό μαγειρευτό (με το κρεμμυδάκι και την κόκκινη σάλτσα); Ας δούμε, λοιπόν μία διαφορετική συνταγή:
Υλικά (για 4 άτομα):
-500-700 γρ. φρέσκα φασολάκια,
-150 γρ. φέτα τριμμένη (με τα δάχτυλα),
-½ χούφτα καρύδια (ψιλοκομμένα),
-½ κόκκινο (γλυκό) κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά),
-χυμός από 1-2 λεμόνια (όσο σηκώσει),
-1 κ.σ. ξύδι από άσπρο κρασί,
-1 κοφτή κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο (ή ½ χούφτα φρέσκο),
-λίγος ψιλοκομμένος άνηθος (φρέσκος ή αποξηραμένος),
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τρόπος παρασκευής:
-Πλένω, καθαρίζω, κόβω στην μέση και βράζω τα φασολάκια για 20 λεπτά περίπου, να γίνουν ελαφρώς al dente.
-Ετοιμάζω τα φασολάκια για να βράσουν.
-Αφού κρυώσουν, τα τοποθετώ σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω την τριμμένη φέτα, τα κομμένα καρύδια, το κρεμμύδι, τον δυόσμο και τον άνηθο.
-Ρίχνω από πάνω το λεμόνι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
-Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί, δοκιμάζω την γεύση και προσθέτω ότι χρειάζεται. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι δροσιστικό, ευχάριστο κι ισορροπημένο.
Έτοιμη η σαλάτα με τα φασολάκια, την φέτα και τον δύοσμο!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Πηγή:www.dailycious.gr