Η Γαλλική σαλάτα είναι ένα πλούσιο πιάτο που μπορεί να είναι συνοδευτικό αλλά και κύριο.
Υλικά:
-λίγες ΕΛΙΕΣ ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΜΑΥΡΕΣ
-ΜΑΪΝΤΑΝΟ
-3 ΤΟΜΑΤΕΣ
-2 κουταλιές ΞΥΔΙ
-4 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ
-6 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ
-1 λιωμένη σκελίδα ΣΚΟΡΔΟ
-1/2 φλιτζάνι ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Εκτέλεση:
1. Ψήνετε τις πιπεριές σε μέτριο φούρνο, τις ξεφλουδίζετε, βγάζετε όλους τους σπόρους και τις κόβετε σε λωρίδες.
2. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρά κομματάκια.
3. Για τη σάλτσα, χτυπάτε το λάδι και το ξίδι με το σύρμα, ώσπου να γίνει ένα σχηματισθεί ένα κρεμώδεις υγρό, στο οποίο προσθέτετε το το σκόρδο.
4. Τέλος, ανακατεύετε τις πιπεριές και τις ντομάτες σε ένα μπολ σαλάτας, τις περιχύνετε με την σάλτσα και γαρνίρετε με τις ελιές και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σημείωση : Οι πιπεριές ξεφλουδίζονται πιο εύκολα εάν αμέσως μετά το ψήσιμο τις βάλετε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσουν.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή: Βασισμένο σε άρθρο από το elais