Σαλάτες
Κοτοσαλάτα με ζυμαρικά και σταφύλια
Η κοτοσαλάτα με ζυμαρικά και σταφύλια είναι μια ακόμα όμορφη πρόταση για καλοκαιρινή σαλάτα.
Υλικά:
-250γρ. ζυμαρικά φαρφάλε (φιογκάκια)
-1/3 κούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
-1/4 κούπας χυμό λεμόνι
-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 κ.σ. σούπας μουστάρδα με σπόρους
-2 κ.γ. ζάχαρη
-1 1/4 κ.γ. αλάτι
-1/2 κ.γ. πιπέρι
-1 1/2 κ.γ. μηλόξυδο
-2 στήθη κοτόπουλου ψημένα και ψιλοκομμένα
-1 1/2 κούπα κόκκινα σταφύλια (χωρίς κουκούτσια), κομμένα στα δυο
-1 κούπα σέλερι, ψιλοκομμένο
-1/3 κούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-1/2 κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα
-3 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
-2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
-Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα περνάμε από κρύο νερό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
-Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το πορτοκάλι, το λεμόνι, το λάδι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι.
-Τα χτυπάμε όλα μαζί με αναδευτήρι να ενωθούν καλά.
-Προσθέτουμε στο μπολ τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, τα σταφύλια, το σέλερυ, το κρεμμύδι, τα καρύδια, το σχοινόπρασο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να καλύψει το ντρέσσινγκ όλα τα υλικά.
-Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου πριν σερβίρουμε τη σαλάτα.
Πηγή: www.lovecooking.gr