Χω­ρι­ά­τικη Σα­λάτα

    Μοιραστείτε το:

Η πιο κλασική Ελληνική Σαλάτα! Η αγαπημένη καλοκαιρινή σαλάτα όλων των Ελλήνων. Το μυστικό της συνταγής είναι τα αληθινά υλικά άριστης ποιότητας. Ελληνική φέτα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ώριμες ζουμερές καλοκαιρινές υπαίθριες ντομάτες, Ελληνικές ελιές, καθαρά κηπευτικά, αληθινό θαλασσινό αλάτι και ρίγανη του βουνού.

Υλικά:

-2 ντο­μά­τες με­γά­λες κομ­μέ­νες
-Μισό αγ­γούρι κομ­μένο στη μέση κά­θετα και μετά ο­ρι­ζόν­τια
-Μία χού­φτα ε­λιές (10-15)
-1 πι­πε­ριά πρά­σινη κομ­μένη σε λε­πτές λω­ρί­δες
-Ένα κομ­μάτι φέτα (10Χ10Χ2 ε­κα­το­στά.) κομ­μένο σε 10 -12 κομ­μά­τια
-1 κρεμ­μύδι με­γάλο κομ­μένο σε ρο­δέ­λες
-1 κομ­μάτι τυρί φέτα
-Λίγη ρί­γανη
-Με­ρικά ψι­λο­κομ­μένα φυλ­λα­ρά­κια μα­ϊν­τα­νού και με­ρικά ο­λό­κληρα
-4 κου­τα­λιές ε­λαι­ό­λαδο
-Α­λάτι
-2 κου­τα­λιές ξίδι (προ­αι­ρε­τικά)

Εκτέλεση:

1. Βά­ζουμε σε μία βα­θιά σα­λα­τι­έρα τα κομ­μά­τια της ντο­μά­τας, το κρεμ­μύδι την πι­πε­ριά και το κομ­μένο αγ­γου­ράκι.
2. Ρί­χνουμε το α­λάτι και α­να­κα­τεύ­ουμε καλά.
3. Ρί­χνουμε τις ε­λιές, τη φέτα, το ε­λαι­ό­λαδο και α­να­κα­τεύ­ουμε πολύ καλά.
4. Πα­σπα­λί­ζουμε με τη ρί­γανη και το ψι­λο­κομ­μένο μα­ϊν­τανό ρί­χνουμε και το ξίδι αν θέ­λουμε και α­να­κα­τεύ­ουμε λίγο.
5. Βά­ζουμε τα φυλ­λα­ρά­κια του μα­ϊν­τα­νού εδώ και κει από πάνω.
6. Προ­σθέ­τουμε τη φέτα κομ­μένη σε κύ­βους ή ο­λό­κληρο κομ­μάτι και πα­σπα­λί­ζουμε με λίγη α­κόμα ρί­γανη. Η σα­λάτα μας εί­ναι έ­τοιμη.

 

Πηγή: salata.gr

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα