Σαλάτες
Σαλάτα με ψητές πιπεριές και λιαστές τομάτες
Ελαφριά και εύκολη συνταγή για όλες τις εποχές
Υλικά
4 ψημένες πιπεριές (πράσινες, κόκκινες και κίτρινες)
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 μοντζαρέλα
5 κουταλιές dressing σαλάτας Thousand Island
1 μαρούλι
150 γρ. λιαστές τομάτες
100 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
λίγο μπαλσάμικο σιρόπι
Αλάτι
Πιπέρι
Με μια ματιά
Εκτέλεση
1. Ψήνουμε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο τις πιπεριές, μέχρι να μαυρίσουν εξωτερικά και να ξεκολλά το φλoύδι τους. Μόλις κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες.
2. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρούς κύβους
3. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε λωρίδες.
4. Χοντροκόβουμε το μαρούλι με τα χέρια και το βάζουμε σαν βάση στη σαλατιέρα.
5. Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, τις πιπεριές, τη μοτσαρέλα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος, προσθέτουμε στη σαλάτα το dressing Τhousand Island της Hellmann's και ανακατεύουμε απαλά.
6. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
7. Γαρνίρουμε με φλούδες παρμεζάνα και σιρόπι μπαλσάμικο
Το διαβάσαμε στο noikokyra.gr