Ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα

    Μοιραστείτε το:

Από την Ιταλική κουζίνα, έχουμε αυτή την συνταγή για ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα. Εύκολη και νόστιμη.

Υλικά
• 10. γρ. ξερά μανιτάρια (κατά προτίμηση πορτσίνι), μουλιασμένα σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για 1/2 ώρα
• 200 γρ. μεγάλα μανιτάρια
• 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
• 1 λίτρο ζωμό κότας
• 30 γρ. βούτυρο
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
• 2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα

Εκτέλεση
1.  Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε το ζουμί τους.
2.  Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε ελαφρά.
3.  Ετοιμάζουμε το ζωμό κότας. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και το ζουμί από τα μανιτάρια πορτσίνι και τα αφήνουμε να βράσουν.
4.  Ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά το ζωμό στο ρύζι, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και σιγοβράζοντας σε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
5.  Μόλις ετοιμαστεί, προσθέτουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε

Πηγή: Βασισμένο σε άρθρο από το elais

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα