Νόστιμα και υγιεινά φασολάκια λαδερά. Ένα πιάτο της εποχής με λίγες θερμίδες.
Υλικά (Για 4 μερίδες)
-1 κιλό φασολάκια
-3 μεγάλα κρεμμύδια
-1/2 κιλό ντομάτες
-1/2 ματσάκι μαϊντανό και 1/2 ματσάκι άνηθο ή δυόσμο
-1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
-1 κουταλάκι ζάχαρη
-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Kαθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε και τα μαραίνετε με λίγο κρασί. Ρίχνετε τα φασολάκια, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το υπόλοιπο κρασί και τα αφήνετε για 1 λεπτό. Kατόπιν, ρίχνετε την ντομάτα τριμμένη, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό. Aνακατεύετε καλά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει, έως ότου πιει τα πολλά υγρά. Δύο λεπτά πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό, τον άνηθο ή το δυόσμο (ψιλοκομμένα) και το ελαιόλαδο. Αν θέλετε, μαζί με το λάδι και τα μυρωδικά προσθέσετε και 1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο.
Πηγή:www.vita.g