Όσπρια
Φασόλια μαυρομάτικα με ρύζι
Εύκολη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή τα μαυρομάτικα φασόλια με ρύζι
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
-2 φλιτζάνια μαυρομάτικα φασόλια
-4 φλιτζάνια ρύζι
-2 κρεμμύδια, τριμμένα
-2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
-14 φλιτζάνια νερό
-χυμός 1 λεμονιού
-αλάτι
-πιπέρι
-λεμόνι για γαρνίρισμα κομμένο σε τέταρτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε τα φασόλια σε νερό για 30 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό, βράζουμε τα φασόλια για είκοσι λεπτά περίπου και τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διαφανή. Προσθέτουμε τα φασόλια, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια βάζουμε 14 φλιτζάνια νερό, το ρύζι, τα αφήνουμε να βράσουν και αλατοπιπερώνουμε. Τα βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λεμόνι. Σκεπάζουμε το τηγάνι με μια πετσέτα και το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε άλλο λίγο πιπέρι, γαρνίρουμε με το κομμένο λεμόνι και σερβίρουμε ζεστό
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή:trome