Φάβα:το όσπριο του καλοκαιριού!

    Μοιραστείτε το:

Τα όσπρια τα αγαπάμε πολύ! Μα είναι αλήθεια πως το καλοκαίρι με την ζέστη, είναι λίγο δύσκολο να απολαύσης φασολάδα, φακές  και ρεβίθια!
Αντιθέτως, η φάβα είναι ένα δροσερό όσπριο, τρώγεται εξίσου καλά και κρύα! Συνήθως την μαγειρεύουμε με λαχανικά , Ας κάνουμε την παραδοσιακή φάβα.

Υλικά για 2-3 άτομα
-250 γρ φάβα
-1 μεγάλο  ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
-λάδι
-λεμόνι
-φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-αλάτι

Εκτέλεση:

-Καθαρίζουμε την φάβα, και την πλένουμε .
-την βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο νερό και την βράζουμε περίπου για 10 λεπτά.
-Ρίχνουμε το πρώτο νερό,  και προσθέτουμε νέα ποσότητα νερού , ίσα να σκεπάζει την φάβα. Ρίχνουμε και το ξερό κρεμμύδι, μαζί με το αλάτι.
-Μόλις πάρει βράση, ελαχιστοποιούμε την θερμοκρασία, (ισα-ισα να δείχνει ότι βράζει), σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε την φάβα να ψηθεί. Εξαρτάται από την φάβα, αλλά συνήθως σε 20-25 λεπτά έχει μαλακώσει.
-Πολτοποιούμε την φάβα κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα.(να γίνει αλοιφή)
-Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές λάδι, και την ξαναβάζουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας (με κλειστή την θερμοκρασία) ισα-ισα να απορρόφηση τα υγρά της. Όσο περνάει η ώρα και κρυώνει θα πήξη ελαφρώς.
Την σερβίρουμε  με λαδάκι και λεμόνι, και φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι!

Πηγή: cookingwithriri

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Οι σπόροι τον Σεπτέμβρη

Οι σπόροι τον Σεπτέμβρη

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια