Ρεβύθια λεμονοριγανάτα

    Μοιραστείτε το:

Πολύ νόστιμα κρητικά: ρεβύθια λεμονοριγανάτα

Υλικά
    500 γρ. ρεβύθια
    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    200 ml ελαιόλαδο
    2 κ.γ. ρίγανη
    2 φύλλα δάφνης
    πιπέρι, αλάτι

Για να δέσετε το φαγητό σας

    2 κ.σ. αλεύρι
    χυμό απο 1 μεγάλο λεμόνι
    ζωμό απο το φαγητό

Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη μέρα για αρκετές ώρες. Τα ξεβράζουμε 2 φορές τουλάχιστον και μετά τα βράζουμε μέχρι να μισοψηθούν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τη ρίγανη και τη δάφνη. Τα τσιγαρίζουμε για λίγο ακόμη, μέχρι τα βότανα να βγάλουν τα αρώματά τους και μετά προσθέτουμε νερό, να τα σκεπάσει, και τρία με τέσσερα δάκτυλα παραπάνω. Αν χρειαστεί κατα τη διάρκεια, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τα ρεβύθια μας για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν το φαγητό μας ψηθεί, αλατοπιπερώνουμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το λεμόνι προσθέτοντας σιγά - σιγά, με μια βαθιά κουτάλια, λίγο από τον ζωμό του φαγητού. Περιχύνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρεται ζεστό και αχνιστό με τα συνοδευτικά που αναφέραμε.

 

Το διαβάσαμε στο bostanistas.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Φυσικό αντιηλιακό λάδι

Φυσικό αντιηλιακό λάδι

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Πώς θα δημιουργήσω έναν κήπο φιλικό για τα πουλιά;

Πώς θα δημιουργήσω έναν κήπο φιλικό για τα πουλιά;

Φυτά που αντέχουν στην ξηρασία

Φυτά που αντέχουν στην ξηρασία