Οι γίγαντες στον φούρνο είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φέτα και φρέσκο ψωμί
Υλικά
-1/2 κιλό γίγαντες (μουλιασμένοι)
-1 ματσάκι μαϊντανό
-2 ντομάτες
-1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
-2 κ.σ. ζάχαρη
-1 κ.σ. πελτέ
-φρυγανιά τριμμένη
-ελαιόλαδο
-αλάτι
-1 πιπερίτσα
Εκτέλεση
-Βάζουμε τη χύτρα τους μουλιασμένους γίγαντες για περίπου 20 λεπτά.
-Χτυπάμε στο μούλτι τα ντοματάκια κονσέρβας με τις ντομάτες και τον πελτέ και 2 κ.σ. ζάχαρη.
-Στη γάστρα ή σε πήλινο αδειάζουμε στους γίγαντες το κοκτέιλ ντομάτας, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το λάδι, την πιπερίτσα ολόκληρη (για να την αφαιρέσουμε μετά) και αλάτι.
-Τέλος, ρίχνουμε ένα νεροπότηρο νερό και ανακατεύουμε καλά να πάνε όλα παντού.
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160. Είτε είναι γάστρα είτε είναι πήλινο το κλείνουμε γύρω γύρω με ζυμαράκι που φτιάχνουμε με νερό και αλεύρι.
-Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες με καπάκι και όταν περάσουν βγάζουμε το καπάκι με το ζυμάρι και ρίχνουμε από πάνω τριμμένη φρυγανιά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή:http://www.womenonly.gr