Πολύ νόστιμη και εύκολη η μανιταρόπιτα.
Υλικά:
• Φύλλο σφολιάτας, 2 τμχ., (1 πακέτο)
• Μανιτάρια, στρογγυλά, 2 πακέτα
• Κρεμμύδι ξηρό, 1 τμχ., μέτριο
• Ελαιόλαδο, 2 κουταλ. της σούπας, ή βούτυρο
• Φέτα, 200 γρ.
• Πεκορίνο, 150 γρ., τριμμένο
• Ένταμ, 150 γρ., τριμμένο
• Παρμεζάνα, 150 γρ., τριμμένη
• Κρέμα Γάλακτος, 1 κουτί
Εκτέλεση:
• Αφού πλύνουμε καλά τα μανιτάρια, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι και το κρεμμύδι.
• Αφού πιουν όλα τα υγρά τους, τα ανακατεύουμε με όλα τα τυριά και την κρέμα γάλακτος.
• Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ αραιό.
• Στη συνέχεια τοποθετούμε σε ένα μέτριο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε από πάνω το μείγμα των μανιταριών.
• Το σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και, αφού το χαράξουμε σε κομμάτια, το τοποθετούμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για μια ώρα.
• Σερβίρουμε την μανιταρόπιτα κατά προτίμηση ζεστή.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Πηγή:.ikypros.