Μία πολύ ωραία ιδέα για ομελέτα τυλιγμένη σε φύλλα κρούστας, σαν πίτα.
Υλικά:
-6 φύλλα κρούστας
-4 αυγά
-Λίγο σαλάμι αέρος κομμένο σε κομματάκια (ή γαλοπούλα)
-2-3 πιπεριές κέρατα (πράσινες και κόκκινες) κομμένες σε μικρά κομματάκια
-1/4 κιλού φέτα (λιωμμένη με ένα πιρούνι ή με το χέρι)
-1 κούπα τριμμένο τυρί ριγκάτο
-Ελαιόλαδο
-1/4 της κούπας γάλα
-2 – 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
-Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
-Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ, στρώνουμε ένα φύλλο κρούστα, το λαδώνουμε, στρώνουμε από πάνω άλλο ένα..και συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν 4 τα στρωμένα φύλλα.
-Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι και ελάχιστο νερό.
-Προσθέτουμε στο μπολ το σαλάμι, τις πιπεριές και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
-Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ, πάνω από τα στρωμένα φύλλα.
-Σκεπάζουμε με ένα φύλλο κρούστας, λαδώνουμε και στρώνουμε άλλο ένα φύλλο από επάνω.
-Κόβουμε με ένα μαχαίρι ότι περισσεύει από το πυρέξ και γυρίζουμε τα υπόλοιπα μέσα στο πυρέξ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς , πάνω κάτω, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Πηγή:topsyntages