Κρεμμυδόπιτα πολύ νόστιμη

    Μοιραστείτε το:

Εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

ΥΛΙΚΑ:
-1 πακετο φυλλο σφολιατας
-9 κρεμμυδια ξερα κομμενα σε φετες
-5 κρεμμυδακια φρεσκα κομμενα ροδελες
-10 φετες μπεικον ψιλοκομμενες (αν θέλετε)
-1 κονσερβα μανιταρια κομμενα σε φετες
-1 κρεμα γαλακτος 200 ml
-1 1/2 φλ.τσαγιου τυρια τριμμενα φετα-γκουντα
-15 κλωναρακια μαιντανο ψιλοκομμενο
-2 αυγα
-1 αυγο για το αλειμα του φυλλου
-Λιγο ελαιολαδο
-Αλατι
-Πιπερι
-Λιγη παπρικα γλυκια
-Λιγο μοσχοκαρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαριζουμε και κοβουμε τα κρεμμυδια, σε ενα βαθυ τηγανι βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε τα κρεμμυδια να σωταριστουν. Χαμηλωνουμε την φωτια και στην συνεχεια ριχνουμε τα μανιταρια,ανακατευουμε, κατοπιν το μπεικον, τον μαιντανο,αλατι ,πιπερι,παπρικα,μοσχοκαρυδο ανακατευουμε καλα και τα αφηνουμε σε χαμηλη παντα θερμοκρασια να  μαραθουν καλα ολα τα υλικα. Στην συνεχεια το κατεβαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει λιγο. Σε ενα μπωλ χτυπαμε με συρμα τα 2 αυγά, ριχνουμε την κρεμα γαλακτος συνεχιζοντας το χτυπημα στην συνεχεια τα τυρια και τελος τα ριχνουμε στο τηγανι με τα κρεμμυδια,τα ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν ολα τα υλικα και αφου εχουμε λαδωσει καλα ενα ταψι στρωνουμε το ενα φυλλο  ριχνουμε το μειγμα μας,  και το στρωνουμε να παει παντου ομοιομορφα
σκεπαζουμε με το αλλο φυλλο,πιανοντας τις 2 ακρες των φυλλων  τις γυρναμε προς τα μεσα. Χτυπαμε ενα αυγο και αλειφουμε καλα την επιφανεια του φυλλου και ψηνουμε την πιτα μας σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα  για 3 τεταρτα περιπου. (Οταν δειτε στην αρχη του ψησιματος να φουσκωνει η πιτα την βγαζετε και την χαραζετε σε λωριδες και την ξαναβαζετε στον φουρνο
να ολοκληρωθει το ψησιμο της. Αφου ψηθει την αφηνετε λιγο να κρυωσει την κοβετε σε κομματια και  σερβιρετε.

 

Πηγή:nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.com

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών