Πίτες
Πίτσα Ιταλική συνταγή!
Η ιταλική πίτσα είναι μια από τις πιο αγαπημένες γεύσεις παγκοσμίως. Το μυστικό της κρύβεται στη φρεσκάδα των υλικών και την απλότητα της παρασκευής. Ας δούμε μια κλασική συνταγή για να φτιάξουμε τη δική μας πίτσα στο σπίτι.
Υλικά για τη ζύμη:
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
300 ml χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ελαιόλαδο
Υλικά για τη σάλτσα:
2 κουτάκια πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Υλικά για το γέμισμα (προαιρετικά):
Μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
Πεπερόνι
Μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
Ελιές
Φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση:
Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Συναρμολόγηση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Ανοίγουμε τη ζύμη σε σχήμα κύκλου και τη τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε τα επιθυμητά υλικά και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτσα.
Χρήσιμες συμβουλές:
Για μια πιο αυθεντική γεύση, χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά και αποφύγετε τα έτοιμα μείγματα.
Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα είδη τυριών, λαχανικών και αρωματικών βοτάνων.
Για να πετύχετε μια τραγανή κόρα, ψήστε την πίτσα σε πολύ ζεστό φούρνο.
Buon appetito!