Αλμυρή ριζόπιτα

    Μοιραστείτε το:

Εάν έχετε συνηθίσει τη γλυκιά γεύση στη ριζόπιτα, η ηπειρώτικη κουζίνα μας προτείνει μία καινούργια γεύση, αυτή της αλμυρής ριζόπιτας.

Υλικά
1 πακέτο έτοιμο παραδοσιακό φύλλο για πίτες
200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
400 γραμμάρια τυρί φέτα
400 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
1 ½ φλιτζάνια λίγο βρασμένο ρύζι Καρολίνα
λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι για 3 -4 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.Ανακατεύετε τα τυριά ψιλοκομμένα με το μισοβρασμένο ρύζι και με λίγο αλάτι.Βουτυρώνετε το ταψί, παίρνετε τα φύλλα ένα ένα τα βουτυρώνετε και βάζετε την γέμιση,εναλλάξ με τα φύλλα.Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το ρίχνετε σιγά – σιγά πάνω στη πίτα. Αφήνετε την πίτα να σταθεί μια ώρα ώστε να τραβήξει το αυγό και το γάλα. Ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Extra tip: Μην πιέσετε τα φύλλα της πίτας όπως κάνετε στην τυρόπιτα για να είναι περισσότερο αφράτα.

 

Το διαβάσαμε στο be2news.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Καθαρή Δευτέρα: γιατί πετάμε χαρταετό;

Καθαρή Δευτέρα: γιατί πετάμε χαρταετό;

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα