Τάρτα γιαουρτιού

    Μοιραστείτε το:

Κλασσική πολίτικη συνταγή, η τάρτα γιαουρτιού είναι από τα άσπρα γλυκά που μένουν αξέχαστα και ξυπνάνε μνήμες..

Υλικά (Σερβίρει 6)
    Για την βάση
    500 γρ. αλεύρι
    250 ml γάλα χλιαρό
    70 γρ. ζάχαρη
    1 φακ. μαγιά ξηρή
    70 γρ. λιωμένο βούτυρο
    βανίλια
    αλάτι
    2 αυγά
    για την γέμιση
    70 γρ. βούτυρο
    150 γρ, ζάχαρη
    150 γρ. γιαούρτι

Εκτέλεση συνταγής

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και το αναμιγνύουμε με την μαγιά, την ζάχαρη το αλάτι και την βανίλια. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τα αυγά και ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 ακόμα λεπτά.

Αφήνουμε την ζύμη σε θερμό μέρος για μισή ώρα μέχρις ότου διπλασιαστεί σε όγκο.

Ξαναζυμώνουμε για 5 λεπτά. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και και απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο και πασπαλίζουμε σποραδικά μαζί μετά 150 γρ. ζάχαρης.

Αφήνουμε ξανά σε ζεστό χώρο μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό , το αλείφουμε με τα 150 γρ. γιαούρτι και το ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και είναι έτοιμη η αφράτη τάρτα γιαουρτιού μας!!

 

Το διαβάσαμε στο sidages.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.