Πίτες
Τάρτα σουφλέ με σπανάκι και πατάτες
Πολύ νόστιμη τάρτα για όλη την οικογένεια και τους φίλους μας
Υλικά
700 γρ. πατάτες
1 κιλό σπανάκι φύλλα
200 γρ. πάριζα
4 αυγά
300 γρ. γάλα
200 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
50 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίψτε τις πατάτες και στραγγίστε τες για να στεγνώσουν από την υγρασία τους. Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό μία φόρμας για τάρτες. Αλατοπιπερώστε τις πατάτες και απλώστε τες για να καλύψουν την επιφάνεια του σκεύους. Ψήστε για 25 λεπτά στους 200ο C στον αέρα.
Σοτάρετε το σπανάκι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε το σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να στεγνώσει.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γάλα με το αλεύρι και την μισή ποσότητα ρεγκάτο. Προσθέστε την πάριζα ψιλοκομμένη και το σπανάκι.
Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Ρίξτε τους κρόκους στο μείγμα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Ενώστε με την μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
Αδειάστε το μείγμα στην φόρμα με την βάση από πατάτες, πασπαλίστε με το υπόλοιπο ρεγκάτο και ψήστε για 40 λεπτά στους 180ο C στον αέρα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Το διαβάσαμε στο .gefsisfysi.gr