Τσουκνιδόπιτα

    Μοιραστείτε το:

Τσουκνιδόπιτα από Κοζάνη και Γρεβενά. Είναι πεντανόστιμη. Προσέξτε μόνο να χρησιμοποιήσετε την τσουκνίδα αφού την ζεματίσετε πρώτα! (αλλιώς είναι για ..βελονισμό).

Γέμιση
500 γρ. τσουκνίδα (ζεματισμένη)
250γρ. λάπατα
250γρ. σπανάκι
700γρ. αλεύρι
200γρ. κατσικίσιο τυρί
2 αυγά
350γρ. νερό
250ml καλαμποκέλαιο
Αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι ξύδι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπωλ το νερό με το καλαμποκέλαιο, το ξύδι, το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε, ώστε να γίνει η ζύμη απαλή. Τη χωρίζουμε σε δύο μέρη. Ανοίγουμε το καθένα σε φύλλο 40Χ30 εκ.
Παίρνουμε το κάθε μέρος ,το βουτυρώνουμε, το ανοίγουμε σε φύλλο και το στρώνουμε στο κάτω μέρος του ταψιού. Στη συνέχεια βάζουμε τη γέμιση, (χόρτα, τυρί, αυγά , πιπέρι).
Μετά ανοίγουμε το άλλο φύλλο και καλύπτουμε το πάνω μέρος του ταψιού. Διπλώνουμε γύρω- γύρω τη ζύμη (γίνεται κοθόρι) , τη χαράζουμε σε κομμάτια, την αλείφουμε με λάδι και την ψήνουμε σε 250C – 200C για μισή ώρα περίπου.

 


Το διαβάσαμε στο : enallaktikidrasi.com

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα