Ζυμαρικών
Στριφτάρια με γαλοπούλα
Νόστιμα στριφτάρια (μακαρονάκια) με γαλοπούλα, μπύρα και θυμάρι
Υλικά
-400 γρ. στριφτάρια
-240 γρ. στήθος γαλοπούλας χωρίς πέτσα, κομμένο σε λωρίδες
-100 γρ. μπύρα
-1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
-½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-500 γρ. ζωμός κοτόπουλο
-60 γρ. ελαιόλαδο
-30 γρ. βούτυρο γάλακτος
-50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
-αλάτι
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα στριφτάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 6 λεπτά.
Παράλληλα σε μια πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι, σοτάρουμε την κομμένη γαλοπούλα για ½ λεπτό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για λίγο και στη συνέχεια σβήνουμε με τη μπύρα. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το βούτυρο. Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε και τα μισοβρασμένα στριφτάρια. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη τριμμένη γραβιέρα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Tip: Προτιμήστε μια ξανθιά μπύρα, καθώς η σκούρα θα αφήσει έντονα πικρή γεύση στο φαγητό.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά. Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά. Μερίδες: 4 άτομα
Πηγή:http://www.missbloom.gr