Στριφτάρια με γαλοπούλα

    Μοιραστείτε το:

Νόστιμα στριφτάρια (μακαρονάκια) με γαλοπούλα, μπύρα και θυμάρι

Υλικά
-400 γρ. στριφτάρια
-240 γρ. στήθος γαλοπούλας χωρίς πέτσα, κομμένο σε λωρίδες
-100 γρ. μπύρα
-1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
-½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-500 γρ. ζωμός κοτόπουλο
-60 γρ. ελαιόλαδο
-30 γρ. βούτυρο γάλακτος
-50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
-αλάτι
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα στριφτάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 6 λεπτά.
Παράλληλα σε μια πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι, σοτάρουμε την κομμένη γαλοπούλα για ½ λεπτό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για λίγο και στη συνέχεια σβήνουμε με τη μπύρα. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το βούτυρο. Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε και τα μισοβρασμένα στριφτάρια. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη τριμμένη γραβιέρα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Tip: Προτιμήστε μια ξανθιά μπύρα, καθώς η σκούρα θα αφήσει έντονα πικρή γεύση στο φαγητό.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά. Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά. Μερίδες: 4 άτομα

Πηγή:http://www.missbloom.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Φυσικό αντιηλιακό λάδι

Φυσικό αντιηλιακό λάδι

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Πώς θα δημιουργήσω έναν κήπο φιλικό για τα πουλιά;

Πώς θα δημιουργήσω έναν κήπο φιλικό για τα πουλιά;

Φυτά που αντέχουν στην ξηρασία

Φυτά που αντέχουν στην ξηρασία