Το σουφλέ σουφλέ με λαζάνια και τυρί είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό που τρώγετε και κρύο.
ΥΛΙΚΑ
-1 πακέτο μακαρόνια λαζάνια
-5 φέτες ζαμπόν
-1/2 τυρί ρεγγάτο
-1/2 τυρί έμμενταλ
-1/2 τυρί γκούντα
-1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη. Μπορείτε να βάλετε και ντοματίνια
-1 κρέμα γάλακτος μεγάλη η δυο μικρά κουτιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ψιλοκόβουμε τη πιπεριά, τα ντοματίνια και το ζαμπόν σε κυβάκια. Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα τσιγαρίζουμε με λάδι στο τέλος για να μην κολλήσουν.
-Αφού βράσουν τα μακαρόνια, στρώνουμε τα μισά στο ταψί, από πάνω ρίχνουμε ζαμπόν και στη συνέχεια τα μισά τυριά, τα ντοματίνια, τη πιπέρια τη μισή για να κρατήσουμε και για μετά.Τελειώνοντας με τη πρώτη στρώση, μετά κάνουμε και τη δεύτερη στρώση κατά τον ίδιο τρόπο.
-Στο τέλος ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, μέχρι ότου ροδοκοκκινίσει. Σερβίρεται ζεστό.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 35 λεπτά. ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 150 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή:https://www.sintagigiagias.gr/