Ζυμαρικών
Παπαρδέλες με ανθότυρο
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πολύ νόστιμες παπαρδέλες
Υλικά:
-1½ κιλό τριμμένες τομάτες
-1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
-1 σκελίδα σκόρδο
-1 πρέζα βασιλικός αποξηραμένος
-1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο
-1 πρέζα ρίγανη αποξηραμένη
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-500 γραμμ. παπαρδέλες
-1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) ανθότυρο ή άλλο τυρί κρέμα
-λίγος βασιλικός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας (ντομάτες, λάδι, σκόρδο και μυρωδικά) να βράσουν για 10΄. Προσθέτουμε τις παπαρδέλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 8΄.
2. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ανθότυρο που το έχουμε λιώσει σε μορφή κρέμας. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως.
Μερίδες 4. Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή:menu