Ζυμαρικών
Ζυμαρικά του καλοκαιριού
Τα ζυμαρικά, αν παρασκευασθούν με το σωστό τρόπο και τα σωστά υλικά (χωρίς πολλά βούτυρα και βαριές σάλτσες), είναι ένα πλήρες γεύμα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Η συνταγή αυτή είναι μια πολύ καλή επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα το καλοκαίρι.
Υλικά για τέσσερις μερίδες
-1 πακέτο μακαρόνια (σπαγγέτι ή λινκουίνι), κατά προτίμηση ολικής αλέσεως
-2 μεγάλες ντομάτες, όχι πάρα πολύ ώριμες ,κομμένες σε κυβάκια
-2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
-1 μεγάλη πιπεριά σε ροδέλες
-4 κουταλιές ελαιόλαδο
-2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο, προαιρετικά
-2 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια
-2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι, προαιρετικά
-ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
-2 κουταλάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό
-½ φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο τυρί, περίπου δυο κουταλιές της σούπας ανά μερίδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρεις με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο το κουκουνάρι και την πιπεριά σε αντικολλητικό τηγάνι και ανακατεύεις συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 4-5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτεις τα μπαχαρικά, τα μανιτάρια και την ντομάτα, ίσα μέχρι να πάρουν χρώμα τα μανιτάρια, προσέχοντας να μην λιώσουν τα κυβάκια της ντομάτας. Το μυστικό είναι να κρατάνε τα μανιτάρια και η ντομάτα, δηλαδή να μην τα αφήσεις για πάνω από 2 λεπτά. Χαμηλώνεις στο ελάχιστο τη φωτιά, προσθέτεις το μισό τυρί και ανακινείς το τηγάνι από το χερούλι περιοδικά. Έπειτα κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις τα ζυμαρικά που έχεις ήδη σουρώσει. Σερβίρεις και ρίχνεις και το υπόλοιπο τυρί. Η απόλαυση είναι στρωμένη μπροστά σου!
Πηγή: diatrofi.gr