Σάλτσα μανιταριών για νόστιμα ζυμαρικά

    Μοιραστείτε το:

Σας προτείνουμε νόστιμη και εύκολη συνταγή μανιταριών για ζυμαρικά.

Υλικά:
-1/3 κούπας λάδι ή μαργαρίνη
-2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
-1/2 κούπας λευκό κρασί
-500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
-1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
-αλάτι,πιπέρι
-τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα όσο μας αρέσει
-350γρ. ζυμαρικά της επιλογής μας

Εκτέλεση:
-Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
-Προσθέτουμε τα μανιτάρια  κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
-Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
-Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά.
-Ρίχνουμε την κρέμα,αλάτι,πιπέρι και το τριμμένο τυρί.Σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα.
-Αποσύρουμε από τη φωτιά.Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας ως συνήθως.
-Μοιράζουμε σε πιάτα,περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα μανιταριών και σερβίρουμε αμέσως!!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.com

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.