Βίδες φούρνου

    Μοιραστείτε το:

Πολύ νόστιμες και εύκολες οι βίδες φούρνου με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και μοτσαρέλα

Υλικά

    Βίδες 500 γρ
    Βούτυρο ίσα να καλυφθεί το πυρέξ
    Φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα
    Μοτσαρέλα 200 γρ τριμμένη
    Παρμεζάνα 200 γρ τριμμένη
    Καπνιστή γαλοπούλα 150 γρ ψιλοκομμένη
    Κρέμα γάλακτος 7 κουταλιές σούπας

για την σάλτσα

    Ντομάτες 3 ψιλοκομμένες
    Κρεμμύδι 1 μικρό τριμμένο
    Σκόρδο 1 σκελίδα τριμμένη
    Βασιλικό 1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τις στραγγίζουμε. Βράζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα μαζί για 10 λεπτά.Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
Ανακατεύουμε τις βρασμένες βίδες με την σάλτσα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός την κρέμα γάλακτος), τα ανακατεύουμε όλα μαζί κι αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το απολαμβάνουμε.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

 

 

Το διαβάσαμε στο be2news.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα